Doro julkaisee tänään uuden älypuhelimen: Doro 8030:n. Uudessa mallissa on mukana Doron erityisen kehittynyt käyttöjärjestelmä, mikä tekee siitä markkinoiden ainoan “oivaltavan” älypuhelimen. Valikkojärjestelmä on rakennettu vastaamaan käyttäjien, eli ikäihmisten aisteja. Doro 8030:n hinta on myös kilpailukykyinen, joten yhä useammat ikäihmiset voivat kokeilla älypuhelinteknologiaa.

 

Ruotsalainen Doro julkaisee jälleen ikäihmisille suunnatun älypuhelimen: Doro 8030n. Uusi malli seuraa viime vuonna julkaistua Doro Liberto® 825 -puhelinta. Doro 8030:ssa on sama oivaltava käyttöjärjestelmä, mikä erottaa molemmat mallit muista markkinoilla olevista puhelimista.

 

- Kaikki eivät ole tottuneita älypuhelinten teknologiaan, jolloin “perinteisten” älypuhelimien valikkojärjestelmä voi vaikuttaa sekavalta. Ne ovat harvoin kovin oivaltavia, jos ei ole kokenut kuvakkeiden ja sovellusten käyttäjä. Kahden viimeisimmän mallin kohdalla olemme pyrkineet kääntämään asiat päälaelleen. Tämän vuoksi olemme kehittäneet erityisesti ensikertalaisille käytettävän valikkorakenteen, kertoo Kai Seppälä, Doron Suomen maajohtaja.

 

Innovatiivinen käyttöjärjestelmä

Tuloksena syntyi käyttöliittymä, jonka ikonit keskittyvät ensisijaisesti toimintoihin, eivät sovelluksiin. Tavallisessa käyttöliittymässä samaa toimintaa varten on usein monta reittiä ja kuvaketta tehden siitä monimutkaisen. Doro 8030:ssa on yksinkertaiset suuret kuvakkeet, jotka tekevät puhelimen käytöstä entistä helpomman. Esimerkiksi kuvan, videon tai tekstiviestin lähettäminen tapahtuu painamalla kuvaketta “lähetä”, valitse “mitä” haluat lähettää (tekstiviesti, kuva tai video) ja valitse lopuksi “kenelle” haluat lähettää.

 

Samat toiminnot – alhaisempi hinta

Käyttöliittymä ei kuitenkaan ole ainoa tekijä, joka yhdistää Doro 8030:n edeltäjäänsä, Doro Liberto® 825:een. Uusi Androidiin pohjautuva Doro 8030 hyödyntää niin ikään nopeaa 4G-teknologiaa. Lisäksi sen mukana tulee latausteline sekä sisäänrakennettu avustaja, joka auttaa sekä käyttöönotossa että päivittäisessä käytössä. Se opastaa ja kysyy tarvittavat kysymykset käytön yhteydessä, jolloin käyttäjä tuntee olonsa varmaksi esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätämisessä sekä yhteystietojen lisäämisessä. Tästä on apua, jos käyttäjä on ensikertalainen älypuhelinten maailmassa.

 

- Teettämämme kyselyn mukaan yli 65-vuotiaiden ikäryhmässä on kasvava älypuhelimiin kohdistuva kysyntä. Noin 60 % harkitsee älypuhelimen hankkimista seuraavaksi puhelimekseen. Tämän vuoksi myös meidän älypuhelinvalikoimamme tulee vastata erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin, sanoo Kai Seppälä.

 

Älypuhelintrendi senioreiden keskuudessa

Doro oli pitkään tunnettu erityisesti käyttäjäystävällisistä senioripuhelimistaan, joissa oli suuret näppäimet. Doro 8030 on viides ruotsalaiselta matkapuhelinvalmistajalta ilmestynyt älypuhelin vain parin vuoden sisällä. Siten se vastaa ikääntyvien ihmisten kasvavaan kiinnostukseen älypuhelimia kohtaan.

 

Doro on saanut hyvän aseman älypuhelinmarkkinoilla, mutta se ei ole tapahtunut yhtiön arvojen tai laitteiden toimintojen, kuten HD-äänen, erottuvien näppäimien ja selkeän äänentoiston kustannuksella. Doro 8030 ei myöskään tee poikkeusta tässä suhteessa. Kuten muutkin Doron tuotteet, se on yhteenliitettävissä kuulokojeiden kanssa. Puhelimen selkäpuolelta löytyvä turvapainike tuo turvallisuudentunnetta sekä puhelimen käyttäjille että heidän läheisilleen. Tämän lisäksi puhelimessa on My Doro Manager -sovellus, jonka valitut perheenjäsenet ja ystävät voivat asentaa myös omaan älypuhelimeensa. Sovelluksen avulla läheiset voivat etänä suositella sovelluksia, jakaa kuvia, auttaa yhteystietojen lisäämisessä sekä säätää esimerkiksi ääntä ja valaistusta käyttäjän puolesta.

 

Doro 8030 on saatavilla mustana ja se tulee Suomessa kauppoihin maaliskuussa 2016. Puhelimen hinta on 219 euroa.

Puhelinta pääsee testaamaan Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa 22.- 25. helmikuuta Doron osastolla (nro 7A81) hallissa 7.