Doro julkaisee loppuvuodesta Doro Connect & Care® -sovelluksen Suomessa. Sovelluksen avulla perheenjäsenet ja ystävät voivat muodostaa sosiaalisen verkoston, joka helpottaa ikäihmisiä yhteydenpidossa ja arjen askareiden hoidossa. Palvelun tarkoituksena on lisätä senioreiden turvallisuuden tunnetta jokapäiväisessä elämässä. Samaan aikaan myös My Doro Manager -toiminnosta tulee uusi versio.

 

Ruotsalainen puhelinvalmistaja Doro on erikoistunut käyttäjäystävällisiin ikäihmisille suunnattuihin puhelimiin. Nyt Suomessa lanseerattava Doro Connect & Care® on ilmainen sovellus, jonka sukulaiset ja ystävät voivat ladata omaan älypuhelimeensa. Sovelluksen avulla läheiset voivat perustaa hoivaverkoston seniorin ympärille.

 

Juttuseuraa ja apua arkiaskareisiin

Chat-toiminnossa verkosto voi lähettää viestejä ja kuvia toisilleen. Sovelluksen avulla seniori voi myös pyytää apua esimerkiksi ostosten tekoon ja lääkärissä käymiseen. Näin yhteydenpidosta ja käytännön asioiden hoitamisesta tulee helppoa ja vaivatonta.

 

Mielenrauhaa sukulaisille

Doro Connect & Care® tuo varmuutta tilanteisiin, joissa iäkäs omainen tarvitsee nopeasti apua. Painamalla puhelimen turvapainiketta verkosto saa hälytyksen, joka kertoo, että perheenjäsen on pyytänyt apua.

Doro Connect & Care®:n avulla ikäihmisen tarpeista on helpompi pitää huolta. Sovellus lähettää ilmoituksen, jos käyttäjän puhelinta ei ole käytetty 24 tuntiin tai jos puhelut jäävät toistuvasti vastaamatta. Tällä tavoin Doro Connect & Care® toimii eräänlaisena laajennettuna hälytysjärjestelmänä, joka kertoo, jos asiat eivät ole niin kuin pitäisi.

 

Apua ennen tarvetta

Doro julkaisee saman aikaisesti uuden version My Doro Manager -palvelusta. Uudistuksen myötä sekä läheiset että seniori voivat käyttää palvelua myös verkkoselaimessa.

 

Molemmat mobiilipalvelut on tarkoitettu lisäämään turvallisuudentunnetta ja helppokäyttöisyyttä, mutta niissä on myös eroja.

 

-      My Doro Manager on suunniteltu auttamaan puhelimen teknisten ominaisuuksien kanssa. Doro Connect & Care® puolestaan menee askeleen pidemmälle. Se on tarkoitettu erityisesti sille ryhmälle, joka tarvitsee päivittäistä huolenpitoa ja yhteydenpitoa sukulaistensa kanssa, kertoo Kai Seppälä

 

“Tavallisen puhelimen” käyttäjästä älypuhelimen käyttäjäksi

My Doro Manager on suunnattu erityisesti älypuhelinta ensi kertaa käyttäville. Vaikka moni ikäihminen on jo vaihtanut perinteisen kännykkämallin älypuhelimeen, on heidän joukkossaan edelleen vastahakoisiakin:

 

-      Suurimpana esteenä on usein pelko. Pelätään, että älypuhelin on liian monimutkainen ja että sen käytössä on vaikea päästä alkuun. Usein pelätään myös yhteystietojen tai kuvien katoamista.

 

Doro päivittää My Doro Managerin verkkopalveluksi, jotta seniori voi itse omalta tietokoneeltaan käsin muuttaa esimerkiksi ääni- ja valaistusasetuksia, tallentaa ja jakaa kuvia ja siirtää yhteystietoja ja pikavalintoja yhdestä Doro-puhelimesta toiseen. Mahdollisuus hallita puhelinta tietokoneen ruudulta helpottaa käyttöä – ja antaa rohkeutta älypuhelinten teknologiaan tutustumisessa.

 

Ohjat omiin käsiin Teamviewerin avulla

Myös ennalta valitut perheenjäsenet ja ystävät voivat käyttää My Doro Manageria, ja täten etäopastaa käyttäjää. Päivitetyssä sovelluksessa läheisten on mahdollista käyttää TeamViewer-etäkäyttöohjelmia lisäavun tarjoamiseksi.

 

-      Monet ovat varmasti yrittäneet asettua vanhemman asemaan ja selittää ja etsiä ratkaisua kännykän aiheuttamiin pulmiin. Kaikki varmasti tietävät, kuinka turhauttavaa se voi olla. Teamviewer on tätä varten, toteaa Kai Seppälä.

 

Tule tapaamaan Doroa IFA 2016 -messuille

Toimittajat voivat tulla tutustumaan Doro Connect & Care® -ja My Doro Manager -sovelluksiin Berliinissä 2.–7. syyskuuta järjestettävillä IFA-messuilla. Doro on messuosastolla 208, hallissa 4.2.

 

Saatavuus

My Doro Manager ja Doro Connect & Care® ovat valmiiksi asennettuina kaikissa Doron älypuhelimissa. Ilmaisen sovelluksen voi asentaa myös muiden valmistajien älypuhelimiin.

 

Doro Connect & Care® sekä selainpohjainen My Doro Manager ovat saatavilla lokakuussa 2016.

 

Lue lisää Doro Connect & Care® -palvelusta: http://www.doro.fi/my-doro-manager/connect-care