Perinteisten näppäinpuhelimien myynti ei kenties kasva samaa tahtia älypuhelinten kanssa, mutta 40 % ikäihmisistä suosii edelleen perinteisiä puhelinmalleja. Doro vastaa kysyntään lanseeraamalla uuden helppokäyttöisten simpukkapuhelinten sarjan. Puhelimilla voi käyttää Facebookia sekä sähköpostia ja surffata netissä.

 

Doron uusi 65-sarja koostuu klassisista simpukkamalleista. Sarjaan kuuluvat mallit Doro 6521, 6526 ja 6531. Puhelimista löytyvät Doron puhelimista tutut vakiotoiminnot. Sarjan kännykät tarjoavat käyttäjilleen myös helpon tavan ottaa ensimmäiset askeleet kohti digitaalista maailmaa. 

 

Älypuhelimet eivät houkuta kaikkia ikäihmisiä

Älypuhelimia on pyritty tekemään houkutteleviksi myös varttuuneemmalle väelle. Myös ruotsalainen puhelinvalmistaja Doro on työskennellyt viime vuosien ajan ikäihmisille suunnattujen älypuhelimien parissa. Yhtiössä ollaan kuitenkin tietoisia siitä, etteivät kaikki ikäihmiset ole kiinnostuneita älyteknologiasta.

 

-       Teettämämme tutkimus osoittaa, että 40 prosenttia ikäihmisistä suosii perinteistä näppäinpuhelinta, jolla on helppo soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Erityisesti simpukkamallit koetaan käteviksi, sillä niiden näppäimet ovat lukittuja, kun puhelin on taitettu kiinni. Näin käyttäjän on helppo estää esimerkiksi taskupuhelujen tekeminen, kertoo Doron Suomen maajohtaja Kai Seppälä.

 

Huomio ikäihmisten tarpeissa

Doron uusi 65-alkuisten puhelinten sarja on suunnattu juuri näppäinpuhelimia suosivalle käyttäjäryhmälle. Puhelinten suunnittelussa on huomioitu erityisesti helppokäyttöisyys, jotta käyttäjät eivät tuntisi rajoituksia puhelimen käyttöön ottamisessa. Helppokäyttöisen valikon ansiosta seniori voi surffata netissä, käydä Facebookissa ja lähettää sähköpostia.

 

Doron teettämän tutkimuksen mukaan kolmannes seniori suosii suurta näppäimistöä. Kaksi kolmasosaa haluaa kameran ja turvapainikkeen. Yli puolet vastaajista pitää kuuluvaa ja selkeää ääntä tärkeänä.* Hyvä ääni on erityisen tärkeää, sillä joka kolmannella yli 65-vuotiaalla on kuulovaikeuksia**. Kaikki kolme uutta simpukkapuhelinta tukee kuulokojeen käyttöä yhdessä matkapuhelimen kanssa (HAC). HD-äänen ansiosta puhelimen käyttäjä saa erinomaisen äänikokemuksen.

 

Erinomaisen HD-äänen lisäksi puhelimissa on suuri teräväpiirtoinen näyttö sekä mahdollisuus ottaa käyttöön puhuvat näppäimet. Muihin vakiovarusteisiin kuuluvat Bluetooth, salamavalo, FM-radio, koholla olevat näppäimet ja pikanäppäimet.

 

Kaksi näyttöä

Doron 6526- ja 6531-malleissa on näyttö myös puhelimen ulkokuoressa, joten käyttäjä näkee nopealla vilkaisulla kuka soittaa avaamatta puhelinta. Doro 6531-puhelimesta löytyy myös Doro Connect & Care® -sovellus, jonka avulla perhe ja ystävät voivat helposti pitää yhteyttä. Sovelluksen avulla seniori itse voi kysyä apua ja neuvoja niin arjessa kuin hätätapauksissa. Perheenjäsenet voivat tarvittaessa tarkistaa esimerkiksi puhelimen sijainnin GPS-paikantimen avulla.

 

Doro 6521 on saatavilla grafiitinharmaana sekä punaisena, Doro 6526 metallin värisenä  ja 6531 mustana ja punaisena.

 

Doro 65-sarja on jatkoa Doro PhoneEasy® 631- ja 632-malleille. Doro 6521 ja 6526 ovat jo nyt myynnissä. Doro 6531 julkaistaan syyskuussa. Sarjaan voi tutustua IFA-messuilla Berliinissä 2.–7.2016. Doro on tavattavissa osastolla 208 hallissa 4.2.

 

*Doron toimeksiantama ja River Researchin toteuttama tutkimus toteutettiin syyskuussa 2015

** World Health Organisation, Fact Sheet 300, maaliskuu 2015