Doro 8040 on uusin älypuhelinmalli Doron ikäihmisille suunnatussa älypuhelinten valikoimassa. Uudessa mallissa on Doron ainutlaatuinen intuitiivinen käyttöjärjestelmä, joka tukee käyttäjää älypuhelinten maailman oivaltamisessa. Käyttäjän on helppo hahmottaa looginen valikkorakenne.

Ikäihmisille suunnatuista mobiilituotteista tunnettu ruotsalainen matkapuhelinvalmistaja Doro on julkaissut uuden Doro 8040 -älypuhelimen. Helppokäyttöisissä älylaitteissa yhdistyvät selkeä ääni, suuret fontit, fyysiset painikkeet ja puhelimen takakuoresta löytyvä turvapainike. Suositut ominaisuudet löytyvät myös uusimmasta mallista.

Tuplasti muistia ja uudistuksia muotoiluun
Aiempien Doro-älypuhelinten tapaan Doro 8040:n käyttöliittymä on rakennettu intuitiivisemmaksi kuin muut markkinoiden yleisimmät älypuhelinmallit. Valikkorakenne on yksinkertaisempi ja käyttäjän helpommin oivallettavissa.

Uudessa Doro 8040:ssa on kaksinkertainen määrä (16GB+2GB RAM) muistia edeltäjiinsä verrattuna. Muotoiluun on panostettu ergonomiaa unohtamatta. Puhelin on edeltäjiään ohuempi ja sen ulkonäköä on hiottu tyylikkäämmäksi. Takakuori on tehty pehmeästä materiaalista, jonka ansiosta puhelin pysyy paremmin kädessä.

Doron oma räätälöity näppäimistö on valmiiksi asennettu puhelimeen. Ennakoiva tekstinsyöttö ja säädettävä tekstinkoko helpottavat yhteydenpitoa ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Isolta viiden tuuman näytöltä tekstien lukeminen on selkeää.

Uutuuspuhelimessa on mukana myös aiemmista malleista tuttuja ominaisuuksia. Pehmeästä materiaalista valmistetun takakuoren avulla puhelin pysyy hyvin kädessä ja esimerkiksi fyysiset painikkeet löytyvät myös 8040-mallista. Doro-puhelimista tuttu takakuoren turvapainike on niin ikään säilytetty. Nappia painamalla ennalta valitut ystävät ja perheenjäsenet saavat tekstiviestin käyttäjän avuntarpeesta ja tiedot tämän sijainnista.

Arkisten verkkopalveluiden käyttöä tukee helppokäyttöinen teknologia 
Doro 8040:n lanseerauksen myötä Doro toivoo yhä useamman ikäihmisen rohkaistuvan älypuhelinten maailmaan, sillä laitteita tarvitaan paljon arkisten asioiden hoitamisessa. Suomessakin yhä useampi palvelu, kuten pankkipalvelut ja esimerkiksi viranomaisasiointi, on siirtynyt verkkoon.

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton Ikäteknologiakeskuksen tutkimus ikääntyneiden tavoista
käyttää sähköisiä palveluita valottaa sähköiseen asiointiin liittyviä ongelmia ja antaa ratkaisuehdotuksia. Vaikka tämän päivän ikäihmisille tekniset laitteet saattavat olla tuttuja jo työelämästä, opastukselle koetaan silti tarvetta, tutkimuksesta selviää.

- Yhä useampi palvelu on siirretty verkkoon. Monelle ikääntyneelle älylaitteet, joilla palveluita voi käyttää ovat silti edelleen vieraita. Moni pelkää, että puhelin menee helposti rikki tai että he eivät ymmärrä tarvittavaa teknologiaa. Monia myös askarruttaa vaivata ystäviä tai perheenjäseniä apua tarvitessaan*. Doro 8040 on suunniteltu juuri tällaisille käyttäjille. Se opastaa käyttäjää askel askeleelta eri toimintojen käyttämisessä, kertoo Kai Seppälä, Doron Suomen maajohtaja.

*River Research. 2015.