Doro PhoneEasy 530X on helppokäyttöinen ja kestävä kamerapuhelin. Puhelin on IP54-luokiteltu roiskeita ja pölyä vastaan ja se sopii paitsi ikäihmisille myös esimerkiksi käsityöläisille tai rakentajille. Vaikka peruspuhelimien tarjonta pienenee, kysyntä on Suomessa pysynyt tasaisena.


Ikäihmisille suunnatuista puhelimistaan tunnettu ruotsalainen Doro on julkaissut PhoneEasy 530X puhelimen, seuraajan suositulle PhoneEasy 520X-mallille. Toisin kuin edeltäjänsä, puhelin on IP54-luokiteltu, mikä tarkoittaa pölyn ja roiskeiden kestoa. 


“Yksinkertaisille, helppokäyttöisille ja kestäville puhelimille on edelleen kysyntää, mutta tarjonta on jatkuvasti pienentynyt. Doron PhoneEasy 530X vastaa tähän tarpeeseen”, sanoo Doron maajohtaja Kai Seppälä.

 

“Se on suunnattu aktiivisille ikäihmisille jotka haluavat puhelimen joka ei hajoa helposti, käyttää sitä sitten luonnossa liikkuessa tai kotipiirissä puhteita tehdessä.”

 

IP54-luokituksen lisäksi puhelimessa on edeltäjäänsä suurempi 2,4 tuuman näyttö, sääsovellus sekä helppokäyttöinen sähköpostisovellus. Se tukee myös selkeämpää HD-äänenlaatua. Puhelimessa on kamera sekä taskulamppu erillisellä painikkeella.

 

Doro PhoneEasy 530X:ssä on myös valmistajan muista puhelimista tuttu hätäpainike, jota painamalla laite soittaa hätäpuhelun ennalta valituille läheisille. Sukulaiset tai ystävät voivat myös tarvittaessa auttaa puhelimen asetusten muokkaamisessa etänä My Doro Manager -ohjelmalla

 

Doro on tunnettu senioripuhelimien valmistajana, mutta laitteille on kysyntää myös muissa ryhmissä.

 

“Kestävälle puhelimelle, joka ei pelkää pölyä ja kosteutta on kysyntää esimerkiksi monen ammattiryhmän keskuudessa. Ulkotöissä, hoiva- tai käsityöläisammateissa puhelinta pitää monesti pystyä käyttämään vähän vaativammissa olosuhteissa esimerkiksi hanskat kädessä ja keskellä kovaakin meteliä”, sanoo Seppälä.

 

Doro PhoneEasy 530X on peruspuhelin isoilla ja selkeästi erottuvilla näppäimillä. Siitä saa myös hyvän otteen. Puhelin on väriltään metallinharmaa ja se on myynnissä jälleenmyyjillä sekä verkkokaupassa.