Uusi Doro Liberto® 825 4G-älypuhelin helpottaa käyttöä siirtymällä sovelluspohjaisesta käyttöliittymästä luonnollisiin toimintoihin perustuvaan käyttöliittymään. Puhelimessa on 5 tuuman näyttö, helposti ymmärrettäviin aloituskysymyksiin perustuva käyttöönottoavustaja, 8 megapikselin kamera ja Doron puhelimista tuttu hätäpainike.

Ikäihmisille suunnatuista helppokäyttöisistä puhelimista tunnettu ruotsalainen Doro muuttaa uudessa Doro Liberto® 825 -puhelimessaan käyttöliittymän sovelluksiin perustuvasta toimintoihin perustuvaksi. 

Yhtiön selvitysten mukaan monet ikääntyneet haluavat siirtyä älypuhelimiin, mutta nykyiset käyttöliittymät eivät ole aloittelijan näkökulmasta helposti omaksuttavissa. Perusmallinen älypuhelin perustuu pääsääntöisesti sovellusikonien ja valikoiden käyttöön. Monet ikääntyneet peruspuhelimesta älypuhelimeen siirtyvät kokevat tämän sekavana. 

 

Doron uusi käyttöliittymä perustuu sovellusten sijaan luonnollisiin toimintoihin. Käyttääkseen älypuhelinta ei tarvitse miettiä sovelluksen nimeä vaan haluttua toimintoa.


Kotinäkymässä pääosassa ovat kolme toimintoa, jotka ovat “soita”, “katso” ja “lähetä”. Esimerkiksi kuvan lähettäminen sisältää kolme vaihetta: “lähetä” - (“mikä”) kuva - (“kenelle”) pojalle. 

“Yksinkertaistamalla käyttöliittymää ja poistamalla pitkät valikkoketjut olemme saaneet luotua entistä helppokäyttöisemmän älypuhelimen”, sanoo Doron Suomen maajohtaja Kai Seppälä. “Kyse ei kuitenkaan ole karsitusta ‘helppokäyttötilasta’ vaan kaikki modernin älypuhelimen ominaisuudet, joita ikääntyneetkin haluavat käyttää, ovat käytettävissä.”


Ensimmäisen älypuhelimen käyttöönottoa helpottaa myös uusi avustaja, joka kysyy ensimmäisellä avauskerralla helposti ymmärrettäviä kysymyksiä. Vastaamalla kysymyksiin puhelin tekee asetukset, kuten äänenvoimakkuuden tai yhteystietojen lisäämisen, automaattisesti. 


Käkäte-projektin tutkimuksen mukaan ikäihmiset kaipaavat matkapuhelimilta helppokäyttöisyyden jälkeen eniten hyviä näppäimiä ja isoa tekstiä*. Uudessa Doro Liberto® 825:ssä on viiden tuuman näyttö, mikä helpottaa etenkin heikkonäköisiä. Suuremmasta näytöstä on apua myös esimerkiksi videoita katsellessa tai lehteä lukiessa. Erilliset fyysiset painikkeet helpottavat navigointia.


Puhelin tukee myös muita käyttöä helpottavia ominaisuuksia joista Doro on tunnettu. Erillinen hätäpainike lähettää sijaintitiedon ja soittaa valittujen ystävien tai omaisten puhelimeen. HD-ääni ja yhteensopivuus kuulokojeiden kanssa helpottavat kuulemista.

 

My Doro Manager antaa mahdollisuuden valituille läheisille muokata puhelimen asetuksia etänä oman Android- tai iOS-laitteensa avulla.

 

Doro Liberto® 825 on saatavana mustana/hopeisena ja se on myynnissä verkkokaupassa sekä myymälöissä marraskuu 2015. Puhelin ensiesiteltiin tänään kansainvälisillä viihde- ja kulutuselektroniikkamessuilla Berliinissä.

Laitteen tuotevideo löytyy osoitteesta https://youtu.be/cwhKL3WfnzE