Älypuhelimet tarjoavat hauskoja ja hyödyllisiä mahdollisuuksia ikään katsomatta. Monelle ensikertalaiselle älypuhelimeen siirtyminen voi silti tuntua hankalalta. Uudessa Doro Liberto® 825 -älypuhelimen käyttö on suunniteltu alusta saakka uudelleen: se ajattelee kuten tavallinen käyttäjä.

 

Suomessa on lähes 1,1 miljoonaa yli 65-vuotiasta. Niin vanhoissa kuin nuorissakin meitä on moneen junaan. Tämä pätee myös suhtautumisessa uuteen teknologiaan kuten puhelimiin, tietokoneisiin tai muihin laitteisiin. 

 

Jos on tottunut käyttämään ensin lankapuhelinta ja sen jälkeen tavallista matkapuhelinta, hyppäys älypuhelimen käyttämiseen saattaa tuntua isolta. Toimintoja on paljon enemmän ja useimpia niistä käytetään kosketusnäyttöä painellen. 

 Doro Liberto 825

Enemmistö Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton ja Vanhustyön keskusliiton selvitykseen vastanneista sanoi matkapuhelimen ja tietokoneen ostamisen olevan vaikeaa tai useimmiten vaikeaa.

 

Myös Doron oman tutkimuksen mukaan monet ikääntyneet haluavat siirtyä älypuhelimiin, mutta nykyiset käyttöliittymät eivät ole aloittelijan näkökulmasta helposti omaksuttavissa. Perusmallinen älypuhelin perustuu pääsääntöisesti sovellusikonien ja valikoiden käyttöön. Monet ikääntyneet peruspuhelimesta älypuhelimeen siirtyvät kokevat tämän sekavana. 

 

Uudet älypuhelimet osaavat onneksi ottaa aloittavan käyttäjän tarpeet huomioon. Doron uudessa Doro Liberto® 825 -puhelimessa koko ajatus on käännetty päälaelleen: käyttöliittymä perustuukin sovellusten sijaan luonnollisiin toimintoihin. 

 

Käyttääkseen älypuhelinta ei tarvitse miettiä sovelluksen nimeä vaan haluttua toimintoa.

 

Kotinäkymässä pääosassa ovat kolme toimintoa, jotka ovat “soita”, “katso” ja “lähetä”. Esimerkiksi kuvan lähettäminen sisältää kolme vaihetta: “lähetä” - (“mikä”) kuva - (“kenelle”) pojalle. 

 

Yksinkertaistamalla käyttöliittymää ja poistamalla pitkät valikkoketjut puhelimesta on saatu luotua helposti käytettävä ja helposti käyttöön otettava älypuhelin, joka sopii erityisesti ensikertalaisille.

 

Kyse ei kuitenkaan ole karsitusta ‘helppokäyttötilasta’, vaan kaikki modernin älypuhelimen ominaisuudet, joita ikääntyneetkin haluavat käyttää, ovat käytettävissä.

 

Ensimmäisen älypuhelimen käyttöönottoa helpottaa myös uusi avustaja, joka kysyy ensimmäisellä avauskerralla helposti ymmärrettäviä kysymyksiä. Vastaamalla kysymyksiin puhelin tekee asetukset, kuten äänenvoimakkuuden tai yhteystietojen lisäämisen, automaattisesti. 

 

Doro Liberto® 825 sisältää myös muita käyttöä helpottavia ominaisuuksia joista Doro on tunnettu. Erillinen turvapainike lähettää sijaintitiedon ja soittaa valittujen ystävien tai omaisten puhelimeen. HD-ääni ja yhteensopivuus kuulokojeiden kanssa helpottavat kuulemista. 

 

My Doro Manager on apuohjelma jonka avulla ystävä tai sukulainen voi auttaa etänä omalla älypuhelimellaan. Näin käyttäjä ei jää yksin laitteensa kanssa.

 

Laitteessa on selkeä ja helposti luettava, kirkas viiden tuuman näyttö. 4G-nopeudet auttavat kun puhelimella katsellaan videoita tai käytetään monipuolisia verkkosivuja. Modernien palveluiden käyttö kun ei katso ikää.

 

Klikkaa tästä lukeaksesi lisää ja katso, jossa voit ostaa tuotteen.Doro Liberto 825