Millaista musiikkia yli 55 vuotiaat kuuntelevat? Helppokäyttöisistä puhelimistaan tunnettu Doro on käynnistänyt projektin, jossa kysymykseen vastaavat parhaat asiantuntijat, yli 55-vuotiaat itse. Projektissa kootaan pohjoismainen Spotify-soittolista parhaista hiteistä. Keräysvaiheen päätyttyä julkaistaan myös maakohtaiset soittolistat. 


Projekti päättyy kesäkuun 28. päivä. Yli 55-vuotiaat voivat lisätä oman lempikappaleensa listalle osoitteessa http://kampanja.doro.fi/seniorhits. Listalla on jo yli 300 kappaletta ja sitä voi kuunnella Spotifyn kautta osoitteessa https://open.spotify.com/user/doronordic/playlist/3lafzcSmmHKy4Rli9d0Y45


Tarkoitus ei ole kuitenkaan ainoastaan kerätä levykokoelmia.

 

"On tärkeää kuroa umpeen kuilua digitaalisia palveluja käyttävien ja niiden jotka eivät niitä käytä. Se onnistuu tekemällä asioista mahdollisimman helppoja", sanoo Doron maajohtaja Kai Seppälä. "Digitaaliset palvelut yleistyvät. Kaikilla pitäisi halutessaan olla mahdollisuus päästä käyttämään niitä, olipa sitten haasteita näön, kuulon, nivelten tai uusien asioiden opettelemisen kanssa."

 

Projektin tavoitteena on osoittaa kuinka digitaaliset palvelut - musiikin kuuntelemisesta kirjojen lukemiseen, videoiden katseluun tai sosiaaliseen mediaan - on tarkoitettu kaikenikäisille, ei vain nuorille.

 

"Toivomme, että voimme rohkaista myös vanhempia käyttäjiä tutustumaan erilaisiin mahdollisuuksiin joita verkko ja esimerkiksi älypuhelimet tarjoavat", Seppälä sanoo. “Monet käyttäjät harkitsevat ensimmäistä kertaa elämässään älypuhelimeen siirtymistä ja kynnys voi joskus olla suuri, vaikka halua olisikin.”