Doro Liberto® 820 -älypuhelin on suunniteltu alusta saakka helppokäyttöiseksi erityisesti vanhempien käyttäjien tarpeet huomioon ottaen. Toisin kuin tavanomaisten älypuhelinten “helppokäyttötiloissa” käyttäjän ei tarvitse tinkiä ominaisuuksista. Lisäksi puhelimen uuden My Doro Manager -apuohjelman avulla käyttäjän läheiset voivat auttaa verkon yli puhelimen asetuksien ja käytön kanssa.

Doron uusi Liberto 820 on älypuhelin, joka on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Se on tarkoitettu erityisesti ihmisille, jotka eivät halua tinkiä kaikesta siitä minkä digitaalinen maailma mahdollistaa, mutta kaipaavat sen käyttöön ajoittain hieman opastusta.

Kuten kaikkien Doron puhelimien, myös Liberto 820:n käyttöliittymä on erittäin selkeä. Sen painikkeet ovat isokokoisia, ja näyttö suuri ja kirkas. Äänenvoimakkuus on tavanomaista korkeampi. Näin heikompikuuloinenkin pystyy käyttämään puhelinta. Laitteen ergonomiassa on otettu huomioon erilaiset käytön rajoitukset: esimerkiksi sormet eivät enää toimi kaikilla yhtä näppärästi kuin joskus. Fyysiset painikkeet helpottavat käyttöä. Opastustoiminto esittelee eri ominaisuudet havainnollisesti.

Toisin kuin tavalliset älypuhelimet joiden “helppokäyttötila” on aktivoitu, Liberto 820 on täysiverinen älypuhelin, jonka avulla voi käyttää kaikkia modernin älypuhelimen ja Android-käyttöjärjestelmän ominaisuuksia. Toiminnot on yksinkertaisesti suunniteltu alusta saakka mahdollisimman helppokäyttöiseksi.

“Doro Liberto 820 on suunniteltu niille jotka haluavat ottaa älypuhelimesta kaiken hyödyn irti, mutta saattavat tarvita alussa jonkin verran opastusta ja tukea. Sosiaalinen media tai videopuhelut tekevät yhteydenpidosta läheisten kanssa hauskempaa. Liberto 820 antaa käyttäjän tutustua uusiin mahdollisuuksiin omassa tahdissaan”, sanoo Doron Suomen maajohtaja Kai Seppälä.

Joskus ystävistä tai perheenjäsenistä on iso apu puhelimen käytön pienissä haasteissa. My Doro Manager on järjestelmä, jonka avulla läheinen voi antaa apua vaikka ei olisi paikalla. Esimerkiksi äänenvoimakkuutta ja näytön kirkkautta voi säätää etänä erillisen sovelluksen avulla. Myös yhteystietojen lisääminen onnistuu. Etätukihenkilö voi myös ehdottaa hyödyllisiä ohjelmia asennettavaksi. Silti puhelimen omistajalla säilyy täysi kontrolli siitä kuka voi antaa tukea.

Puhelimen takana on hätäpainike. Sitä painamalla puhelin lähettää tekstiviestin ja soittaa ennalta määriteltyihin numeroihin. Puhelin lähettää myös sijainnin kartalla. Ominaisuus on ollut erittäin toivottu.

Pieniä elämää helpottavia yksityiskohtia on useita. Latausjohdon selkeät merkinnät auttavat kytkemään johdon oikein päin latauspistokkeeseen ja vakiovarusteena mukana tuleva latausteline helpottaa lataamista entisestään.

“Ikääntyvän väestön osuus on jatkuvassa kasvussa ja Doro Liberto 820 on suunniteltu juuri heille. Se kuroo umpeen kuilua niiden välillä jotka käyttävät digitaalisia palveluja ja niiden jotka eivät käytä tekemällä asioista mahdollisimman helppoja”, sanoo Seppälä.

Doro Liberto 820 on Google-sertifioitu laite. Käytännössä se tarkoittaa, että koko 1,2 miljoonan sovelluksen valikoima Google Play -sovelluskaupassa on asennettavissa puhelimeen. Laitetta myydään kolmen värisenä: mustana, valkoisena sekä roosana. Laitteen myynti on nyt alkanut ja sitä on saatavilla suoraan verkosta tai jälleenmyyjiltä kuten Gigantti, Stockmann, Tekniset, Verkkokauppa.com, Sonera ja TeleFinland.