Lataa älypuhelimesi

Älypuhelinkoulu osa 6

Monet ihmettelevät, miksi älypuhelimen akun kesto on lyhyempi kuin vanhemmissa puhelimissa. No, se se johtuu samasta syystä, miksi älypuhelimia voi käyttää niin paljon enemmän. Älypuhelin on nimittäin pieni tietokone - ja tietokoneet vaativat enemmän energiaa.

 

Lyhyempi akun kesto

"Minun vanhaa puhelinta tarvitsi ladata vain pari kertaa viikossa, mutta uutta älypuhelintani joudun latamaan joka päivä”. Tällaista kuulemme joskus ja se todellakin pitää paikkaansa. Akun käyttöikä on lyhyempi älypuhelimella kuin vanhoilla matkapuhelimilla. Mutta mitä sinä oikeastaan pystyit tekemään vanhalla matkapuhelimellasi? Soittamaan ja lähettämään tekstiviestejä, ei paljon muuta. Älypuhelimesi lukuisat käyttömahdollisuudet kuluttavat myös virtaa.

 

Paljon mahdollisuuksia

Älypuhelimella voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostia, surffailla internetissä, katsoa elokuvia, kuunnella musiikkia, radio-ohjelmia ja äänikirjoja, lukea sanomalehtiä, kuvata ja jakaa kuvia välittömästi ystävien ja perheen kesken, ostaa tavaroita ja palveluita - ja paljon muuta. Toki, se kuluttaa enemmän akkua, mutta näillä muutamalla vinkillä huomaat, ettei se ole mikään ongelma.

 

Lataa joka yö

Kuinka vältät akun loppumisen silloin, kun tarvitset puhelintasi eniten? Paras tapa on ladata puhelin usein. Ota tavaksesi ladata puhelin aina yöllä tai kun saavut kotiin päivän päätteeksi. Täyteen ladattu puhelin yleensä kestää koko päivän, vaikka käyttäisitkin sitä paljon. Yritä myös silloin tällöin pitää silmällä akun kuvaketta puhelimesi näytön oikeassa yläkulmassa. Kun akun lataus näyttää, että jäljellä on 20 % tai vähemmän, kannattaa puhelin laittaa lataukseen mikäli mahdollista.

 

Ota laturi mukaan

Kun lähdet kotoasi pidemmäksi aikaa, voi olla hyvä varokeino ottaa puhelimen laturi mukaan. Jos puhelimen akku näyttää loppuvan, voit ladata puhelintasi vaikkapa kirjastossa, kahviloissa, ravintolassa tai muissa julkisissa paikoissa. Ja pieni kahvipaussi ei tee pahaa, eikö? Monissa junissa on myös pistorasioita istuinten vieressä.

 

Pöytälaturi eli telakka

Helppo tapa ladata älypuhelin on Doron mainio pöytälaturi eli niin kutsuttu telakka. Sinun ei tarvitse vaivautua etsimään piuhoja puhelimeesi. Laitat vain puhelimen telakalle, kun tulet kotiin ja nappaat sen mukaasi ulos lähtiessäsi. Kun puhelin on telakassa voit käyttää sitä vaikka radiona tai herätyskellona.

 

 

 

Älypuhelinkoulu osa 1

Fiksut vinkit wifin käyttöön!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 2

Viihde suoraan puhelimeen!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 3

Näin löydät aina oikeaan paikkaan!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 4

Käyta kameraa fiksusti!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 5

Älypuhelimen erilaisia toimintoja kutsutaan sovelluksiksi!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 6

Lataa älypuhelimesi!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 7

Älykkäät toiminnot

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 8

Spotify!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 9

Opi Youtuben avulla

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 10

Kaikki irti Facebookista

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 11

Jaa kokemasi hetket Instagramissa

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 12

Älypuhelimessa googlaaminen

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 13

Maksa älypuhelimellasi

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 14

Sähköposti matkapuhelimessa

Lue lisää