Jouluspesiaali

Älypuhelinkoulu osa 13

On jälleen joulun aika. Doron älypuhelimen avulla jouluaskareet muuttuvat kertaheitolla helpommiksi ja hauskemmiksi. Olemme valinneet muutaman hauskan sovelluksen ja kätevän toiminnon, jotka auttavat sinua tekemään jouluvalmisteluista mukavaa. Tänä vuonna joulustressi on vain kaukainen muisto!

Spotify
Joulumusiikki on oleellinen osa kodin joulutunnelman luomisessa. Vaan eikö saman joululevyn kuunteleminen olekin tylsää? Spotifyn valtavan valikoiman ansiosta voit onneksi kuunnella joulumusiikkia koko lomakauden väsymättä samojen kappaleiden kuuntelemiseen. Ehkä pitäisit vaihteeksi jazzilla maustetusta joulumusiikista. Tai ehkä haluat kuunnella suomalaisartistien joululauluja? Olisiko aika kuunnella aivan uusia lauluja vai onko vanhassa sittenkin vara parempi? Miten 50-luvun klassikot kuullostaisivat? Paina vasemmasta yläreunasta löytyvää valikkoa kuvaavaa kolmea vaakaviivaa. Painamalla “HAE”, saat näppäimistön esiin ja pääset kirjoittamaan toiveesi. Voit etsiä yhtä tiettyä kappaletta, artistia, albumia tai kenties jonkun valmiiksi tekemää listaa.

Lue Spotifyn käyttämisestä lisää täältä

Instagram
Instagram on täydellinen paikka jouluisen inspiraation herättelyyn. Monet kaupat, brändit ja muut Instagramin käyttäjät lataavat valtavasti kuvia, joista voit ammentaa vinkkejä sisustamiseen, leivontaan ja muihin joulutunnelmaa kohottaviin asioihin. Miksipä et innostaisi muita jakamalla kuvan rakentamastasi piparkakkutalosta, joulukuusesta tai itsestäsi kohottamassa glögimukia. Vain luovuutesi asettaa rajat.

Lue Instagramin käyttämisestä lisää täältä

Kätevät toiminnot (taskulamppu, laskin)
Joululahjasalaisuuksia ja piparivahtina toimimista? Lakkaa haparoimasta pimeässä – älypuhelimessasi on nimittäin taskulamppu. Se voi olla erittäin kätevä tehdessäsi askareita pimeinä talvikuukausina.

Kätevät toiminnot löytyvät kansiosta, jossa on myös muun muassa laskin. Joulukuun aikana on monenlaisia menoja, mutta Doro-älypuhelimesi avulla joulun budjetista on helppo pitää kiinni. Kulut ja laskelmat voi sitten laittaa samasta kansiosta löytyviin muistiinpanoihin. Muistiinpanot-toiminnossa voit kirjoittaa muistiin erilaisia muistettavia asioita, joihin on aina helppo palata. Voit siis kirjoittaa muistiin lastenlasten toiveet ja poistaa toiveet listalta samalla kun olet lahjaostoksilla. Kun kaikkien toiveet on muistissa, on pisteiden kerääminen pieniltä lahjojensaajilta helpompaa.

Lue kätevistä toiminnoista lisää täältä

Kamera
Joulun taianomaiset hetket on tärkeää tallentaa kameralle. Kamera kannattaa siis aina pitää valmiina. Jos kuvaat sisällä pelkässä jouluisessa tunnelmavalaistuksessa, voi tarkkojen kuvien saaminen olla vaikeaa. Pitele kameraa mahdollisimman paikallaan välttääksesi tärähtäneet kuvat. Ota tukea esimerkiksi seinästä tai pöydästä, jolloin kuvaaminen on helpompaa. Paras kuvausvalo on päivänvalo. Jos siis olet sisätiloissa, yritä olla lähellä ikkunaa. Ikkunan ei kuitenkaan kannata olla takanasi, sillä silloin kuvassa näkyy vain tumma siluetti. Talviaikaan ulkona on yleensä joka tapauksessa pimeää, joten valoa voi olla vaikea saada tarpeeksi. Kokeile silloin salaman käyttöä.
Salama-asetukset löytyvät painamalla Doro-älypuhelimen kameran valikosta lisää vaihtoehtoja. Painamalla salama-symbolia voit valita, kuvaatko salamalla, ilman salamaa vai automaattisella salamalla. Automaattisessa salama-asetuksessa kamera tunnistaa, kuinka pimeää kuvattavassa tilassa on, ja se pystyy itse päättämään, tarvitaanko salamaa vai ei. Kannattaa huomioida, että joskus automaattinen asennus ei riitä, vaan mahdollinen salama on asennettava jokaiseen kuvaan erikseen. Kokeile eri asetuksia jo ennen juhlia, jotta hyvien kuvien ottaminen on helpompaa juhlapäivänä. Löydät valikosta myös Ajastimen ja valitse joko 5 tai 10 sekunnin viive. Tällöin sinulla on aikaa ehtiä joulupukin polvelle ja olla mukana joulun perhepotretissa.

Lue kameran käyttämisestä lisää täältä

Youtube
Youtube-sovelluksesta löydät monenlaisia videoita, esimerkiksi opastus- ja inspiraatiovideoita. Sovellus on täynnä lyhyitä videoita, joissa muut käyttäjät jakavat parhaat vinkit asiaan jos toiseenkin. Ehkä haluat askarrella adventtikynttiläjalan, tai ehkä haluat tietää, mitä hauskaa muut ovat tehneet toimiessaan joulutonttuna. Miten koristella upein joulukakku tai kuinka asentaa komein valaistus kotiin? Etsi Youtubesta ja löydät lukuisia vinkkejä muilta käyttäjiltä.

Youtubessa löytyy myös paljon hauskoja pätkiä elokuvista, esimerkiksi pieleen menneistä kohtauksista. Youtubea katsellen voi siis viettää oikein hauskan illan. Laita glögi kuumenemaan, joulumakeisia kulhoon ja ota mukava asento sohvalla perheen ja ystävien kanssa!

Lue Youtuben käyttämisestä lisää täältä

Facebook
Joulukinkku on karannut! Onko kukaan nähnyt sitä? Joulunaikaan mieleen voi tulla monenlaisia tilanteita, joihin saatat tarvita ystävien neuvoa. Facebookissa voit esittää kysymyksiä, joihin ystäväsi ja ystävien ystävät voivat vastata. Ehkäpä tarvitset vinkkejä joululahjojen ostoon tai apua nokkelan joulurunon riimittelyyn. Muista, että myös henkilö, jolle mietit lahjaa, voi nähdä viestisi, jos hän käyttää Facebookia. Voit myös jakaa hauskan kuvan itsestäsi tonttulakissa ja toivottaa kerralla kaikille ystävillesi hyvää joulua. Näin voit säästää tämän vuoden joulukorttien lähettämisessä.

Lue Facebookin käyttämisestä lisää täältä

Google
Olet varmasti kuullut "googlaamisesta". Kaikessa yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa Google-hakujen tekemistä. Etsimällä tietoa Googlesta, saat vastauksia kysymyksiisi ja tietoa suoraan Doro-älypuhelimeesi. Kuvittele, että sinun pitää vielä jouluyönä kiirehtiä ostamaan viimehetken ostoksia. Silloin voit googlettaa lähikaupan aukioloajat. Joulukuun pimeinä iltoina voi olla hauskaa lukea ääneen joulusatuja, kaskuja ja muuta jouluun liittyvää tietoa. Googlettamalla löydät näppärästi tietoa mistä ikinä haluatkaan, ja luultavasti vielä paljon enemmän.

Lue Googlen käyttämisestä lisää täältä

Hyvää joulua, toivottaa Doron älypuhelinkoulu!

 

Älypuhelinkoulu osa 1

Fiksut vinkit wifin käyttöön!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 2

Viihde suoraan puhelimeen!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 3

Näin löydät aina oikeaan paikkaan!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 4

Käyta kameraa fiksusti!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 5

Älypuhelimen erilaisia toimintoja kutsutaan sovelluksiksi!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 6

Lataa älypuhelimesi!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 7

Älykkäät toiminnot

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 8

Spotify!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 9

Opi Youtuben avulla

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 10

Kaikki irti Facebookista

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 11

Jaa kokemasi hetket Instagramissa

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 12

Älypuhelimessa googlaaminen

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 13

Anna älypuhelimesi olla apuna jouluvalmisteluissa

Lue lisää