Älykkäät toiminnot

Älypuhelinkoulu osa 7

Tiesitkö, että älypuhelimessasi on sekä laskin että taskulamppu? Puhelimessasi on lukuisia muitakin sovelluksia ja kuvakkeita, jotka voivat olla avuksi arjessa. Mikä parasta? Kannat niitä kaikkia aina mukanasi.

Taskulamppu

Kyllä vain, useimmissa älypuhelimissa on nykyään myös taskulamppu. Lampun valo on sama kuin kameran salamavalo. Näppärää, jos sinun tarvitsee nähdä nopeasti paremmin, muttet halua etsiä tavallista taskulamppua.

Kalenteri

Lääkäriaika, päiväkahvit lastenlasten kanssa ja muistutus TV-ohjelmasta, jota et halua missata? Älypuhelimen ansiosta sinun ei tarvitse muistaa kaikkia menojasi itse, vaan kaikki on taskussasi kulkevassa kalenterissa. Voit myös valita, kuinka kauan ennen tapahtuman alkua haluat saada muistutuksen.

Laskin

Unohda päässälaskut ja perinteinen laskin! Käytä mieluummin älypuhelimesi laskinta. Sellainen nimittäin löytyy lähes kaikista älypuhelimista. Laske mitä haluat, missä ikinä oletkin.

Muistikirja

Älypuhelimestasi löytyy pieni muistikirja. Käytä sitä ostoslistan tai muiden muistettavien asioiden muistiin kirjaamiseen.

Ääni

Äänen voimakkuuden säätäminen on helppoa puhelimen sivusta löytyvän säätönäppäimen avulla. Tarkempaa säätämistä varten mene asetuksiin, jossa voit valita eri soittoääniä puheluille ja hälytyksille. Voit myös asettaa värinähälytyksen, jos puhelin on äänettömällä.

Lentotila

Puhelimen käyttö voi häiritä lentokoneen laitteiden toimintaa. Ongelmia mahdollisesti aiheuttavat toiminnot on kuitenkin mahdollista sulkea sammuttamatta puhelinta kokonaan. Tätä kutsutaan lentokonetilaksi. Joillakin lennoilla on ilmainen wifi, mikä tarkoittaa, että voit surffailla netissä koneen ollessa ilmassa. Wifia voi nimittäin käyttää, kun lentokonetila on päällä.

 

 

Älypuhelinkoulu osa 1

Fiksut vinkit wifin käyttöön!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 2

Viihde suoraan puhelimeen!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 3

Näin löydät aina oikeaan paikkaan!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 4

Käyta kameraa fiksusti!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 5

Älypuhelimen erilaisia toimintoja kutsutaan sovelluksiksi!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 6

Lataa älypuhelimesi!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 7

Älykkäät toiminnot

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 8

Spotify!

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 9

Opi Youtuben avulla

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 10

Kaikki irti Facebookista

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 11

Jaa kokemasi hetket Instagramissa

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 12

Älypuhelimessa googlaaminen

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 13

Maksa älypuhelimellasi

Lue lisää

Älypuhelinkoulu osa 14

Sähköposti matkapuhelimessa

Lue lisää